Brut d'Anvers

Dame Jeanne - Brut d’Anvers

Niet zonder reden verkozen tot beste brut bier!

Dat we de Dame Jeanne Brut d’Anvers een uniek en lekker gechampagniseerd bier mogen noemen, blijkt uit de vele lovende recensies en prijzen die deze drank al werden toebedeeld. 

Bierkenner en auteur van verschillende internationale biergidsen Derek Walsh roemde de Brut d’Anvers als het meest champagne achtige en beste brut bier dat hij al geproefd had. Op het Modeste bierfestival in Antwerpen won dit brut bier de eerste prijs en in 2014 werd de Brut d’Anvers ook op de internationale bierwedstrijd Brussels Beer Challenge tot beste brut bier uitgeroepen. 

Aan de basis van dit succes ligt het origineel recept van brouwer Mark Struyf (Brouwerij Den Triest) en Patrick Theunissen (Dame Jeanne) waarbij fruitige hopvariëteiten en verschillende mouten worden gebruikt. De gecontroleerde hergisting op fles gevolgd door de remuage en het verwijderen van de gist via manuele dégorgement volgens de méthode champenoise transformeren het bijzondere basisbier tot een smaakvol en parelend brut bier met een strakke schuimkraag. 

Leuke weetjes over deze Brut d'Anvers

 • 100% natuurlijke ingrediënten
 • Geen toevoeging van klaringsproducten, geklaard en ontgist volgens de méthode traditionelle via remuage en dégorgement
 • Basisbier gebrouwen door microbrouwerij Den Triest,
  vervolgens gechampagniseerd bij Dame Jeanne
 • Hergisting op fles gedurende minstens 3 maanden (met traditionele champagnegist) 
 • Bier van hoge gisting met 9% alcoholgehalte
 • Koel serveren bij een temperatuur van 4 à 6 °C laat dit aperitiefbier
  optimaal tot haar recht komen.
 • Fles 75 cl

Een voorproefje van het smaakpalet

De complexe smaak van de Brut d’Anvers kan best omschreven worden als droog, fruitig en fris. U kan onder meer toetsen van citrus, pompelmoes, appel, peer en lychee herkennen om nadien af te ronden met een aangename bittere afdronk.
 

Food pairing

De Brut d'Anvers leent zich perfect als aperitiefdrank en past uitstekend bij de delicate smaak van schaal- en schelpdieren. Fantastisch bij oesters!
 

Tip

Volgens internationaal gerenommeerd kaasaffineur Michel Van Tricht is de combinatie van onze Brut d'Anvers met Saint-Nicolas de la Dalmeire kaas een echte aanrader. U kan alles over deze perfect match nalezen in het boek Vinken & Van Tricht - 50 bier & kaas combinaties.
 

Wil u de Dame Jeanne Brut d'Anvers ook eens proeven?

Dit heerlijk parelend champagnebier vindt u bij de betere drankenhandel in uw buurt.
Klik hier om te ontdekken waar u de Dame Jeanne bieren kan aankopen.