Dame Jeanne – Brut d’Anvers “Rozat”

De Brut d’Anvers Rozat zit vol verrassingen

De Dame Jeanne Rozat wordt gebrouwen op basis van krieken. Toch mag u zich aan een bijzondere ontdekkingsreis doorheen verschillende smaken verwachten. Zoet, zuur en bitter worden immers doordacht en evenwichtig afgewisseld. De complexiteit van zachte fruitige smaken met eerder zurige accenten van krieken en de bittere hop afdronk geven dit aperitiefbier bovendien een indrukwekkende rondeur die vele proevers in de positieve zin verwondert.

Deze fruitige en mousserende aperitiefdrank kan door haar speelse smaakafwisselingen zowel als aperitief of als digestief geschonken worden.

Facts & figures

  • 100% natuurlijke ingrediënten
  • Geen toevoeging van klarings- of bewaringsproducten
  • Basisbier gebrouwen door brouwerij Pirlot,
    vervolgens gechampagniseerd door Dame Jeanne
  • Hergisting op fles met traditionele champagnegist gedurende minstens 3 maanden 
  • Bier van hoge gisting, 6 % vol
  • Voor optimale smaakbeleving, best koel serveren bij  4 à 6 °C.
  • Verkrijgbaar in 75 cl fles

Een verrassend aperitiefbier met onverwacht complex smakenpalet

De typische fruitige smaak van rode vruchten met voornamelijk hinten van rode bessen en framboos is kenmerkend voor de Brut d’Anvers Rozat. Dankzij het doordachte evenwicht van de eerder zurige krieksmaak en de bitterheid van de hop is deze Rozat echter geenszins te vergelijken met een klassiek fruit- of kriekbier. De complexe smakenafwisseling geeft dit aperitiefbier namelijk een opvallende rondeur en zoet, zuur en bitter worden bijzonder evenwichtig afgewisseld.
 

Tip voor foodies

Schenkt u de Brut d’Anvers Rozat bij het aperitief dan zijn apennootjes geroosterd in de peul zeker te overwegen als complementerend hapje. Ook bij foie gras kan u deze Brut d’Anvers Rozat als aperitiefbier serveren. Of degusteert u de Rozat liever na de maaltijd als digestief? Dat kan ook!
 

Klaar om de Brut Rozat zelf te ontdekken?

Welke drankenhandels de brut Rozat in uw buurt aanbieden,
kan u hier ontdekken.