Bierwafels met Dame Jeanne Brut Bier

Bierwafels met Dame Jeanne Brut Bier

Vandaag, 25 maart, is het Internationale Wafeldag.

Een prima moment om uit te testen hoe ons bier smaakt in een wafel.

Aanvankelijk hadden we onze twijfels, bier in een wafel, wat zou dat geven? Maar we hebben toch wat recepten opgezocht en 2 ervan uitgeprobeerd.  Bij het eerste recept kwam de smaak van het bier niet door... dat viel tegen. Dat recept gaf ook aan om slechts 50 gram suiker te gebruiken. Goed voor de gezondheid, maar die smaak komt dan ook niet door in de gebakken wafel. Wij houden wel van een zoetje, dus zochten we een tweede recept met meer suiker én meer bier.

Het tweede recept was er een bonk op, hiermee komen we uit op een licht krokante en lekkere bierwafel. We zijn er helemaal weg van! Te lekker om het bij eentje te laten...

Klik hier om de pdf met het recept te downloaden.

 

In het beslag proef je nog sterk het fruitige Dame Jeanne bier, maar één maal de wafel gebakken, is de fruitige biersmaak zeer subtiel aanwezig en in perfecte balans met de andere ingrediënten. De mout van het bier is nog goed herkenbaar.

Wil je de wafel nog wat pimpen, werk hem dan af met rood fruit en een toefje slagroom.

Nog geen fles brut bier in huis? Hier shop je een fles Brut Sur Lie.

Article précédent
Article suivant
Fermer (esc)

Popup

Utilisez cette fenêtre contextuelle pour intégrer un formulaire d'inscription à une liste de diffusion. Vous pouvez aussi l'utiliser comme un simple appel à l'action avec un lien vers un produit ou une page.

Avez-vous plus de 18 ans ?

En cliquant sur "OUI", vous confirmez que vous avez plus de 18 ans et l'âge légal pour consommer de l'alcool.

OUI

Recherche

Panier

Votre panier est vide.
Boutique
French