Bierwafels met Dame Jeanne Brut Bier

Bierwafels met Dame Jeanne Brut Bier

Vandaag, 25 maart, is het Internationale Wafeldag.

Een prima moment om uit te testen hoe ons bier smaakt in een wafel.

Aanvankelijk hadden we onze twijfels, bier in een wafel, wat zou dat geven? Maar we hebben toch wat recepten opgezocht en 2 ervan uitgeprobeerd.  Bij het eerste recept kwam de smaak van het bier niet door... dat viel tegen. Dat recept gaf ook aan om slechts 50 gram suiker te gebruiken. Goed voor de gezondheid, maar die smaak komt dan ook niet door in de gebakken wafel. Wij houden wel van een zoetje, dus zochten we een tweede recept met meer suiker én meer bier.

Het tweede recept was er een bonk op, hiermee komen we uit op een licht krokante en lekkere bierwafel. We zijn er helemaal weg van! Te lekker om het bij eentje te laten...

Klik hier om de pdf met het recept te downloaden.

 

In het beslag proef je nog sterk het fruitige Dame Jeanne bier, maar één maal de wafel gebakken, is de fruitige biersmaak zeer subtiel aanwezig en in perfecte balans met de andere ingrediënten. De mout van het bier is nog goed herkenbaar.

Wil je de wafel nog wat pimpen, werk hem dan af met rood fruit en een toefje slagroom.

Nog geen fles brut bier in huis? Hier shop je een fles Brut Sur Lie.

Older Post
Newer Post
Close (esc)

Popup

Use this popup to embed a mailing list sign up form. Alternatively use it as a simple call to action with a link to a product or a page.

Are you over 18?

By clicking "YES", you confirm that you are over 18 years of age and of legal drinking age.

YES

Search

Shopping Cart

Your cart is currently empty.
Shop now
English